onsdag den 6. marts 2013

Vårflod

DK: jeg er igang med projekt "komme i form efter influenza, halsbetændelse mv" og går derfor lange ture hver dag. Her i skoven er det særlig dejligt nu, hvor vejret er så godt.

SE: jag håller på med projekt "komma i form efter influensa, halsfluss osv" och därför går jag långa promenader varje dag. Här uppe i skogen är det alldeles särskilt underbart nu, när vädret är så fint.


DK: Vårflod - et af de få forårstegn, der har lyd på; det plasker og pibler og bobler og det er bare så dejligt at høre - og se.

SE: Vårflod - ett av de få vårtecknen, som är med ljud; det plaskar och porlar och bubblar och det är så härligt att höra - och se.


DK: Klik på billedet så forstår I hvorfor mange netop her fra Småland emigrerede til Amerika dengang i slutningen af 1800-tallet. Det har været noget af en udfordring at prøve at dyrke denne jord, med alle de sten. Og mange opgav jo. I alt 1,3 mio svenskere emigrerede til Nordamerika. Der gik Amerikabåde fra Karlshamn, en lille times kørsel herfra.

SE: Klicka på bilden så förstår ni varför så många smålänningar valde att emigrera till Amerika i slutet av 1800-talet. Det har verkligen varit en utmaning att försöka odla nånting i den här jorden, med alle dessa sten. Och många gav ju upp. Tänk, totalt 1,3 miljoner svenskar emigrerade till Nordamerika. Det gick Amerikabåtar från Karlshamn, knappt en timme härifrån.


DK: her har haren passeret på sin morgentur. Og se - tænk at selv de bitte små nyplantede grantræer har energi i sig til at smelte sneen.

SE: här har haren passerat på sin morgonrunda. Och titta - tänk att t.o.m. de pyttesmå nyplanterade granarna kan smälta snön.


DK: her har udlejer vist ikke levet op til sine forpligtelser - og får sikkert ikke lejet denne bolig ud i år. En større renovering må påregnes :-)

SE: här har hyresvärden försummat sina plikter ganska grovt - och jag tror inte denna bostaden blir uthyrd i år. Renovering behövs, tack! :-)

1 kommentar:

Mutti sagde ...

hvor er du dog fyldestgørende og hvor er det hyggeligt at læse.