torsdag den 19. april 2012

Elsa Beskow


I store stue i Åbogen har jeg en tallerkenrække med store fade og gamle børnebøger. Aller gladest er jeg for Elsa Beskows bog "Lasse-liten i trädgåreden". Den fik jeg af en kollega, som havde fundet den, da hun ryddede op i sin mors lejlighed. Hun syntes jeg skulle have den, fordi jeg er svensk.

I stora rummet i Åbogen har jeg en tallrikshylla med stora fat och gamla barnböcker. Jag är allra gladast för Elsa Beskows bok "Lasse-liten i trädgården". Den fik jag av en arbetskamrat, som hade hittat den, när hon tömde sin mors lägenhet. Hon tyckte att jag skulle ha den, eftersom jag är svensk.




Det er sådan nogle dejlige billeder af de forskellige bær, frugter og grøntsager, og de er tegnet i Art Noveau stil, eller Jugend, som det også hedder. Samme stil har hun brugt i bogen "Putte i blåbärsskogen", som jag altid leder efter, når jeg er på loppis i Sverige. Se på skovjordbærfamilien, der er ude at gå tur, med både larver og snegle. Jeg håber I kan lide tegningerne - og nyder dem!

Det är underbara teckningar av de olika bären, frugterna och grönsakerna i trädgården, alla tecknade i Art Noveau stilen, eller Jugendstil, som det heter. Samma stil har hon använt sig av i boken "Putte i blåbärsskogen", som jag alltid letar efter, när jag är på loppis i Sverige. Se på smultronfamiljen, som är ute och promenerar, med både larver och sniglar. Jag hoppas ni gillar teckningarna - och njuter av dem!


                               Hvidkålsmutter i sit rige                             Vitkålsmamma i sitt rike


                               Smukke jomfru Æble                                       Ljuva fröken Äpple

   
                               Stikkelsbærbørn i flere farver                 Krusbärsbarn i alla färger

6 kommentarer:

Anonym sagde ...

Jättefina böcker...har några av dem sen jag hade samlarvurm...När jag var liten var jag fruktansvärt rädd för trollet i Tomtebobarnen...det är inte mina egna barn som tur är!!

Lea sagde ...

Åh! Jeg elsker den bog, den er simpelthen så fin! :)

Gabriella Signäs sagde ...

Ja, vem minns inte dessa fina böcker. Men Hattstugan minns jag med fasa - att tända eld på huset när mor o far var borta!!! Hemska tanke!

Gabriella Signäs sagde ...

Ja, vem minns inte dessa fina böcker. Men Hattstugan minns jag med fasa - att tända eld på huset när mor o far var borta!!! Hemska tanke!

Beth sagde ...

Hvilken herlig . Nyd den :-)))

Mette sagde ...

Hold da op for nogen fine bøger - jeg er helt vild med tegningerne!! Dem må jeg kigge nærmere på næste gang turen går til Åbogen! :-)