mandag den 16. april 2012

Sverigemaden Sverigemackan Der findes to kendte versioner af Sverigemaden i vores familie;
den ene har Jonas og Lea skabt, og det er den, I ser her til venstre. Den består af en skive rundt Polarbrød, en skive skinke, et tyndt lag af Delikatessgrabbarnas sennep, 2 solide skiver svensk ost, tomat i skiver, 1 kogt æg samt klippet purløg. Til maden spiser man gerne noget kød, nogle gange er det prinskorvar (små pølser) og nogle gange köttbullar (små frikadeller).
Så er der julevariationen: til jul er det selvfølgelig juleskinke og juleost (Edamer) der bruges, til gengæld må man undvære purløgen til jul.

Det finns två kända versioner av Sverigemackan i vår familj; den ena har Jonas och Lea skapat, och det är den ni ser till vänster. Den består av en rund skiva Polarbröd, en skiva skinka, ett tunt lager Delikatessgrabbarnas senap, 2 rejäla skivor svensk ost, skivad tomat, ett kokt ägg och klippt gräslök. Till mackan äter man gärna kött av nåt slag, ibland prinskorvar och ibland köttbullar.
Sen finns det julvariationen: julskinka såklart och julost - men ingen gräslök.Den anden kendte version er Palles. En skive dansk rugbrød, en hel sildefilet, tomat i skiver, et blødkogt æg, klippet purløg, og til sidst lidt olivenolie til at fremhæve smagen. Oprindelig var der også en ordentlig klat Kalles Kaviar på, men den er blevet sparet væk - Palle er blevet træt af Kalles Kaviar.

Den andra kända versionen är Palles. Den består av en skiva danskt rågbröd (ja jag vet, men han VILL ha danskt rågbröd), en hel sillfilé, skivad tomat, ett löskokt ägg, klippt gräslök och till slut lite olivolja för att få fram alla smakerna. Från början var det också ett rejält tryck Kalles Kaviar på, men den har ransoneratsbort - Palle har tröttnat på Kalles Kaviar.

7 kommentarer:

Mutti sagde ...

Hvordan kan man blive træt af Kalles når der er så mange varianter?

Lea sagde ...

Jamen nu bliver jeg jo helt sulten!

Faktisk er det min Sveriges mad, hvis man skal være helt præcis. Jonas kunne nemlig ikke drømme om at putte tomat på maden :D

Ullis sagde ...

Jag tar och röstar på Jonas och Leas macka. Det låter ju jättegott. Här hemma kallar vi det en kalastallrik. Ibland kan den innehålla lite lax också
Jag gillar ju inte sill och Kalles därför faller inte Palles macka mig i smaken. Kram

Eva sagde ...

Så nu heter den Leas Sverigesmad på dansk og Kalastallrik på svenska. Lax må prøves - ik' Lea?

Lea sagde ...

Njah, det ved jeg nu ikke helt... med laks på vil det jo ikke være en Sverigesmad. Den vil sikkert være god, men ikke korrekt ;0)

Dorte sagde ...

Min sverigesmad må være en skive Lingonbrød fra Pågen med jægermix-laksen fra Åsnens... Mmmm!

Ann Louise sagde ...

Anede ikke at der fandtes sverigemadder?!?!?!