torsdag den 17. maj 2012

Lille bitte urtehave i Småland ------ Pytteliten småländsk örtagård


DK: her er vores lille bitte smålandske urtehave. Her er en hel del purløg, en persille og en salvie. Så er der sat en lille dusksalvie, sået skærmdild og radiser. Til sidst har Palle stukket fed fra et par hvidløg ned i græsset rundt omkring. Jorden er forbedret og der er vandet og klart, så nu venter vi bare på varmen!

SE: här är vår pyttelilla örtagård. Här finns en hel del gräslök, en persilja och en salvia. Sen har jag planterat en liten broksalvia, sått krondill och rädisor. Till slut har Palle stuckit ner klyftor från ett par vitlökar i gräset runtomkring. Jorden har förbättrats och det är vattnat och klart, så nu väntar vi bara på värmen!


DK: urtehave nr 2 som indeholder løvstikke, koriander, bredbladet persille, dusksalvie, timian, hjulkrone og sæbeurt. Sæbeurt er godt nok ikke nogen spiselig urt, så vidt jeg ved, men det er en gammel plante, som altid har vokset rundt de gamle huse. Nok fordi rådyrene ikke spiser den. Desuden har jeg sået morgenfruer lidt hist og pist, for de er både kønne og spiselige.
Bemærk den gamle rive, med skaft af en eller gran...

SE: örtagård nr 2 som innehåller libbsticka, koriander, bredbladig persilja, broksalvia, timian, gurkört och såpnejlika. Såpnejlika är visserligen inte ätlig, så vitt jag vet, men det är en gammal planta, som alltid har växt vid gamla torp. Säkert för att rådjuren inte äter dem. Dessutom har jag sått ringblommor lite här och där, för de är ju både vackra och ätliga.
Lägg märke till den gamla räfsan, där skaftet är en granstör eller en enstör...

5 kommentarer:

Lea sagde ...

Ja det er godt, at riven kan holde blommetræet :D


Purløg er i øvrigt nok den vigtigste krydderurt i det ganske svenske land, hvis du spørger mig!

Ann Louise sagde ...

Hvor er det blevet fint!

Ann Louise sagde ...

Hvor er det blevet fint!

Eva sagde ...

Blommetræet er nu et æbletræ, men det er jo ikke til at vide, når det aldrig giver æbler...
Glad for at I kan lide det :-)

Dorte sagde ...

Hvor dejligt! Jeg har også forsøgt flere år i træk (godt nok for mange år siden menalligevel...) at gøre lidt ud af haven i Sverige... Vi kommer dog ikke nok deroppe til at det er til at holde. Det eneste vellykkede har været rosmarin og purløg i potter. Rosmarinen holdt kun en sommer, men purløgene kommer igen -dog med lidt rigeligt græs imellem :)