lørdag den 27. oktober 2012

Franske farver - GRØN ------ Franska färger - GRÖN


DK: noget af det skønneste og det grønneste i Frankrig er at besøge en vinbonde. Her er vi hos familien Rolly-Gassmann, hvor madame Marie-Thérese engang regerede. Vi så hende ikke i år, så hun er nok gået på pension. Deres vine er - efter min smag - de bedste, der findes i Alsace. Især deres Pinot Gris - den er uovertruffen.

SE: något av det skönaste och grönaste i Frankrike är att besöka en vinbonde. Här är vi hos familjen Rolly-Gassmann, där madame Marie-Thérese regerade förr. Vi såg henne inte i år, så hon har kanske blivit pensionär. Deras vin är - efter min smak - de allra bästa som finns i Alsace. Särskilt deras Pinot Gris - den är outstanding, som det heter på flytande svenska.


                                     DK: Vinmarker så langt øjet rækker

                          SE: Vinåkrar så långt ögat kan seDK: Terrassen på hotellet i Collias, hvor vi havde booket os ind uden at vide, at hotellets restaurant har to Michelin-stjerner. Det var også meget fornemt, næsten for meget. Men maden var der sgu ikke noget i vejen med.

SE: Terrassen på hotellet i Collias, där vi hade bokat in oss utan att veta, att hotellets restaurang har två Michelin-stjärnor. Det var väldigt fint där, nästan för fint. Men maten kunde man minsann inte klaga på.


            DK: Nærbillede af oliven fra StoreJens' olivenlund i Lorgues

                 SE: Närbild av oliver från StoreJens' olivlund i Lorgues


DK: et af de utallige rigtig gamle og smukke oliventræer. Disse her voksede ved Pont du Gard. Ett fint bevis på, at man godt kan være både gammel og smuk. Og det gælder både Pont'en og træerne.

SE: ett av de många många gamla och vackra olivträden. De här växte vid Pont du Gard. Ett fint bevis på, att man visst kan vara både gammal och vacker. Och det gäller både för Pont'en och träden.

4 kommentarer:

gunilla jönsson sagde ...

Jag blir så sugen på att genast packa en liten väska och åka iväg till gröna Frankrike!

Beth sagde ...

Sikke skønne billeder fra et herligt land. Jeg er da lidt misundelig, altså på den pæne måde :-). Jeg glæder mig så meget til at skulle tilbringe en hel måned i dette skønne land til næste år.

Eva sagde ...

Ja - DEN tur er jeg lidt misundelig på, Beth - selvfølgelig også på den pæne måde.

Lea sagde ...

I <3 Rolly Gassmann :-*