lørdag den 25. februar 2012

Granskottssirap Granskudssirup

Tænkte bara påminna om, att det snart är dags att göra granskottssirap. Det är så gott och nyttigt så det kan man inte vara utan på vintern. En sån där grå och regnig novemberdag när allt känns trist och det är jättelänge till våren, och man känner sig risig eller har ont i halsen - DÅ är det man går ut i kylen och tar sig en liten hutt av gransirapen! Vitaminkick direkt!

Synes lige jeg ville minde om, at det snart er tid til at lave granskudssirup. Det smager så godt og kan slet ikke undværes till vinter. Sådan en grå, regnfuld novemberdag hvor alt føles trist og man synes der er enormt lang tid til det bliver forår - SÅ går man hen til køleskabet og tager sig en lille én af gransiruppen. Vitaminkick lige med det vuns!


Alltså - man går ut i skogen och plockar av de nya ljusgröna granskotten; ett par liter eller tre kan man nog orka plocka. Vänta tills de är stora och tjocka. Men plocka inte alltihopa från samma gran, plocka lite här och lite där, så märks det inte. Det är så underbart att gå där och plocka i den tysta tysta storskogen.

Altså - man går ud i skoven og plukker de nye lysegrønne granskud; et par liter eller tre kan man godt orke at plukke. Vent til de er store og tykke i det. Men pluk ikke det hele fra samme grantræ, pluk lidt her og lidt der, så mærkes det ikke. Det er så dejligt at gå der og plukke i den stille stille granskov.


Sen får man se till att ha osprutade citroner hemma, 6-8 stycken brukar det gå åt. De ska skivas tunt, tunt och det gör inget om kärnorna sitter kvar.

Man må sørge for at have ubesprøjtede citroner hjemme, 6-8 stk skal man nok bruge. De skal skæres i tynde skiver - og det gør ikke noget at kernerne ryger med.


Granskotten, citronskivorna och vanligt socker varvas i stora burkar. Ställ burkarna i fönsterkarmen i ett par veckor - sockret smälter efterhand. När du tycker att det ser bra ut, silar du hela härligheten och häller det på flaskor eller burkar och ställer det kallt.

Granskud, citronskiver og almindelig melis lægges skiftevis i lag i store glas. Stil glassene i vindueskarmen i et par uger - sukkeret smelter efterhånden. Når du synes at det ser godt ud, sier du hele herligheden og kommer det på flasker eller glas og stiller dem koldt.


Hoppas det smakar!!

Velbekomme!!

2 kommentarer:

Lea sagde ...

Jeg vil anbefale at spise dem grissinier, eller de der labre snoede nogen - ved du hvad jeg mener, Eva?

Tror det var Anita der fandt på det, engang på en skattejagt!

Eva sagde ...

Ja, jeg kan godt huske det, dig og Anita var på samme hold, og havde fået lidt snacks med på turen. Det er de dersens butterdejsstænger, som de har i Ica med forskellig smag - dog ikke granskudssmag ;-)