torsdag den 28. februar 2013

Ørestaden

DK: forleden var vi en tur ude i Ørestaden - et sted vi sjældent kommer, meeen der var stort loppemarked i Bellacentret, hm hm, så da vi ikke orkede flere lopper, kørte vi ud for at kigge på noget af det nye spændende arkitektur, som er bygget i Ørestaden. Enormt spændende at se - så anderledes og nyt og friskt og faktisk rigtig rigtig pænt. Hvordan det så er at bo i husene og i området - ja det ved jeg ikke, og der mangler da også noget "miljø" derude.
Men hvad synes I - ser det ikke spændende ud? Ikke meget Vollsmose over det her, vel?

SE: för ett tag sen var vi ute i Ørestaden, på Amager. Det är inte ofta vi åker dit, meeen det var stort loppis i Bellacentret, hm hm, så när vi inte orkade se på fler loppor, då körde vi ut för at se på den nya spännande architekturen, som byggts i Ørestaden. Otroligt spännande att se - så annorlunda och nytt och fräscht och faktisk riktigt riktigt snyggt. Hur det sen är att bo i husen och i området vet jag inte - det fattas fortfarande en hel del "miljö" därute.
Vad tycker ni - ser det inte spännande ut? Inget Rosengård här inte!








onsdag den 27. februar 2013

Provence, Franska Rivieran, Côte d'Azur - aaaaah!

DK: Ja ok, der er ikke meget ved en brugt ferie, men dejligt har det nu været. Citronfestival, snevejr og franske anemoner - jeg vil lade billederne tale for sig selv...

SE: Ja okay, en begagnad semester är väl inte sådär kul, men härligt har det varit. Citronfestival, snöväder och franska anemoner - jag låter bilderna tala...









søndag den 17. februar 2013

Boite Turquoise

DK: er nødt til at blogge lidt mere om denne fantastiske kasse, nu kaldet Boite Turquoise. Har testet lidt forskelligt indhold til den, og hygget mig med det i eftermiddag. Billig fornøjelse, ik'? 
Kassen er suveræn med lidt blandede ting i, men helt helt sublim med mit fine kaffestel fra Ulla Sonne.

SE: måste blogga lite till om denna fantastiska låda, nu omdöpt till Boite Turquoise. Jag har testat lite olika innehåll till den i eftermiddag - supermysigt. Och ett billigt nöje, eller hur? 
Lådan är helt suverän med lite blandade saker i, men helt helt eminent med min fina kaffeservis från Ulla Sonne.

YOU LIKE?



 


fredag den 15. februar 2013

Little Vintage

DK: det er altid sjovt, når man finder en landsmand her i det ganske danske land. Nu har jeg fundet en sød pige, der hedder Ulrika. Hun har en loppisagtig butik i Helsingør, og sælger også på nettet. Den lillebitte megahyggelige vintagebutik er smagfuldt fyldt med mange spændende ting - og til gode priser.
Jeg var oppe hos hende i dag og shoppede turkist...

SE: det är alltid kul, när man hittar en landsman här i det utrikiska. Nu har jag hittat en mysig tjej, som heter Ulrika. Hon har en loppisbutik i Helsingør, och säljer även på nätet. Den pyttelilla vintagebutiken är smakfullt inredd med en massa spännande grejer - och till bra priser.
Jag var uppe hos henne idag och shoppade turkost...

www.littlevintage.dk





onsdag den 13. februar 2013

Cookies

DK: forleden gik jeg med i et projekt, der bestod i at hækle en kage eller flere til et børnehospital, som snart skal indvies, i Uppsala. Jeg hæklede en fin kanelsnegl, som jeg sendte til en pige i Sverige, som så vil tage til Uppsala og aflevere alle kagerne personlig til indvielsen. Fantastisk godt initiativ, synes jeg. Link til hendes blogindlæg nedenunder.

SE: för ett tag sen gick jag med i ett projekt, som bestod i att man skulle virka en eller flera kakor till ett nytt barnsjukhus i Uppsala. Jag virkade en kanelbulle, som sen skickades till en tjej, som vill åka upp och överlämna dem personligen vid invigningen. Fantastiskt fint initiativ, tycker jag. Här är länk till hennes blogginlägg.

http://mestvirkat.blogspot.dk/2012/12/virka-liten-kaka-till-sjuka-barn.html


mandag den 11. februar 2013

Tjek på tern --------------- Ruter i rutor

DK: idag tog jeg mig sammen til at gøre mine to skamler færdige. Feriebarnet spiller Mindcraft og spiser pandekager, så der var lidt tid til overs til mig selv. Skamlerne har jeg købt hos Loppefabrikken i Frederiksværk, og stoffet hos min lokale stofpusher, Englestof i Hørsholm.

SE: i dag tog jag mig i kragen och gjorde mina två pallar färdiga. Semesterbarnet spelar Mindcraft och äter pannkakor, så jag hade lite tid för mig själv. Pallarna har jag köpt hos Loppefabrikken i Frederiksværk, och tyget hos min lokala tygpusher, Englestof i Hørsholm.






onsdag den 6. februar 2013

Give-Away

DK: jeg deltager i en give-away som løber indtil på fredag. Jeg håber at vinde et par lækre gummistøvler til Lea, for hun trænger til et par, som hun kan bruge i Åbogen. Til når vi skal plukke tranebær, f.eks.
Man kan vinde dem her:

www.skimmelgarden.blogspot.se/

og I holder fingrene væk...


SE: jag är med i en give-away, som slutar på fredag. Jag hoppas jag har turen att vinna ett par läckra gummistövlar till Lea, för hon behöver ett par nya, som hon kan ha i Åbogen. När vi ska plocka tranbär t.ex.
Man kan vinna dem här:

www.skimmelgarden.blogspot.se/


Nää - ni får inte vara med, det är ju jag, som ska vinna dem till Lea...



Lasse Åberg

DK: jeg har i nogen tid gået og luret lidt på Lasse Åbergs ting. På Reningsborgs loppemarked i Askim fandt jeg 5 små billeder, og jeg er ærligt talt ret vild med dem. Nu skal jeg til at finde nye rammer til dem - de skal være sorte og de skal hænge på drengeværelset i Åbogen. Så er det på plads.
I Danmark er Lasse Åberg nok mest kendt som Stig-Helmer i  filmen Selskabsrejsen. Han kan dog meget mere end det; wikipedia omtaler ham som grafisk designer, kunstner, filminstruktør, manuskriptforfatter, musiker og skuespiller.
Han har sørme også et eget museum 

www.abergsmuseum.se

SE: jag har rätt så länge gått och lurat lite på Lasse Åbergs grejer. På Reningsborgs loppis i Askim hittade jag 5 små tavlor, och jag är faktisk ganska förtjust i dem. Nu ska jag se till at hitta nya ramar till dem - de ska vara svarta och de ska hänga i pojkrummet i Åbogen. Så vet vi det.
I Sverige vet alla ju vem Lasse Åberg är, och vad han kan. Så det är bara danskarna som får en presentation av honom.


P.S. På Reningsborg loppis hänger också en större tavla av Lasse Åberg. Tavla alltså - det är ju inget original. Den köper jag nästa gång - om den hänger kvar.....
:-)

tirsdag den 5. februar 2013

online stickcafé

DK: i aften prøver jeg for første gang at være på et online strikkecafé. Det er ret sjovt at se hvad de forskellige er i gang med, læse de kommentarer der kommer på de forskellige strikkeprojekter, og det er så sjovt at se hvor meget forskelligt der produceres og kreeres rundt omkring i det ganske svenske land - ja for det her er en svensk strikkecafé. Måske finder jeg en dansk på et tidspunkt.


SE: i kväll provar jag för första gången att vara med på ett online stickcafé. Det är rätt kul att se vad alla håller på med, läsa kommentarerna som kommer på de olika projekten, och se så många olika saker som produceras og kreeras i Sveriges aflånga land - ja för det är ett svenskt stickcafé det här. Jag kanske provar ett danskt café nån gång, om jag hittar ett.